Hus på hjul

Friheten av att kunna flytta sitt hem och bo där man behagar är en dröm för många. Vi tänkte gå igenom hur man kan göra den drömmen till verklighet.

Husbil eller husvagn.

Det enklaste sättet att skaffa sig ett hem på hjul är att köpa sig en husvagn eller husbil. Här finns det många färdiga alternativ att välja mellan. Om man planerar att bo året runt i Sverige så bör man se till att välja en husvagn eller husbil som är välisolerad. Det kan till exempel vara värt att ta en närmare till på Svenska märken så som Polar och Kabe.

Har man mer tid än pengar och vill kunna anpassa boendet till sig själv går det även att bygga om en skåpbil eller annan lätt lastbil.

Tiny house movement

Om man gillar känslan av en riktig trästuga eller hus så bör man titta närmare på tiny house movement. Dessa är väldigt små men kompletta hus som oftast byggs i trä på en släpkärra. De kan antingen parkeras med anslutning till el, avlopp och vatten och på så sätt ha alla bekvämligheter ett vanligt hus har. Vill man ha mer frihet gällande var man bor så går det istället att installera vattentankar och solceller.