Hur du rengör slammet ur ditt rör

Slam är ofta illaluktande, klibbiga ämnet som fastnar i rören och täpper till dem. Slammet orsakas bland annat av att fett, tvål och matavfall samlas i rören.

Det finns flera anledningar till varför du inte bör vänta med att rensa slammet från dina rör. Det första skälet är att det kan skada dina rör med tiden, och det kan bli en dyr reparation. Om ett rör går sönder kan det orsaka vattenskador i ditt hem som kan bli dyra att reparera. Det är också viktigt att rengöra slammet från dina rör eftersom det kan leda till en obehaglig lukt, bakterier eller till och med insekter

Anlita hjälp

Om du har en liten mängd slam i dina rör kan du kanske rensa det själv. Men om du har större mängder slam är det bäst att anlita en specialist som företaget Swoosh som kan göra slamsugningen åt dig.

Om du känner dig bekväm med att använda en plutt, orm eller flytande avloppsrengöringsmedel är det definitivt möjligt för dig att rengöra slammet från dina rör. Men observera att användning av flytande avloppsrenare kan skada dina rör och ditt septiska system. Använd dessa rengöringsmedel endast som en sista utväg.